на живо

С плувна шапка на... футболен мач (ВИДЕО)

Контузията на Дарио Бенедето предизвика усмивки

С плувна шапка на... футболен мач (ВИДЕО)

Футболна среща или мач по... водна топка? Какво всъщност прави Дарио Бенедето от "Олимпик" Марсилия на зеления терен с... шапка за плуване? 

Нападателят на "бяло-сините" получи контузия по време на срещата с "Амиен" от 28-ия кръг на френската Лига 1. От главата му потече кръв след единоборство с Николас Опоку от противниковия тим. Роденият в Аржентина футболист изтича до страничната линия, за да може лекарският щаб на "Олимпик" Марсилия да спре кървенето. 

За да защитят раната и да се подсигурят, че кръвта няма да започне да тече отново, медицинските лица нахлупиха на главата на футболиста... плувна шапка. Явно в тима са били подготвени за подобна ситуация, тъй като успяха да намерят такава в цветовете на тима. 

Самият Бенедето се завърна в игра и дори успя да участва в атаката, след която падна гола през първото полувреме във вратата на "Амиен". То беше дело на Морган Сансон. 

В 57-ата минута Димитри Пайе удвои аванса на домакините. "Амиен" все пак върна един гол в 83-ата минута, след като Серю Гираси вкара от дузпа. 

В самия край на 5-минутното продължение на редовното време Годос от "Амиен" успя да изравни за 2:2.

След последния съдийски сигнал треньорът на "Марсилия" Андре Вилаш-Боаш нахлу на терена и потърси обяснение защо не е бил отсъден пряк свободен удар за неговия тим. Това принуди рефера да му покаже червен картон.

"Олимпик" Марсилия остава на второ място в класирането, изоставайки на 12 точки от лидера ПСЖ. "Амиен" все още е в зоната на изпадащите.