на живо

Съдиите присъдиха победата на Уайт срещу Паркър след 12 шеметни рунда

Феновете в Лондон видяха 3 нокдауна в мача

Reuters

Дилиан Уайт победи по точки Джоузеф Паркър след 12 напрегнати и атрактивни рудна в Лондон. Така британецът запази сребърния пояс на Световния боксов съвет (WBC) и спечели Интерконтиненталната титла на Световната боксова организация (WBO).

Снимка: Reuters

Именно Уайт трябваше да се бие с Кубрат Пулев, за да определи основен претендент за титлите на Антъни Джошуа, но отказа именно заради мача с новозеландеца. 

Мачът в Лондон бе белязан от 3 нокдауна. Победителят на два пъти повали своя съперник, а Паркър стори същото в края на срещата.

Иначе Уайт бе по-активният от двамата боксьори в началото на мача, като дори използваше непозволени похвати. Във втория рунд той удари съперника си с глава и лакът, за да запише първия нокдаун.

Паркър изглеждаше по-уморен от съперника си, въпреки че също пласираше добри удари. Той обаче падна за втори път в деветия рунд след мощно ляво кроше в брадичката.

Новозеландецът разбра, че изостава по точки и потърси начин да се противопостави на Уайт, като започна да атакува по-активно. Това донесе още един нокдаун, този път на неговата сметка и при това 30 секунди преди последния гонг.

Снимка: Reuters

Съдиите обаче бяха категорични - победа са Уайт по точки: 113:112, 115:110 и 114:111.

Така британецът вече има 24 победи в 25 мача. Паркър пък е в лоша серия, като за него поражението е второ поредно и балансът му вече е 24 победи и 2 загуби.