на живо

Салах и Мане приближиха "Ливърпул" до четвъртфиналите на Шампионска лига

Мърсисайдци спечелиха с 2:0 гостуването си на "Лайпциг"

След трите поредни загуби в Англия, "Ливърпул" се реваншира на феновете си с отлично представяне в Шампионската лига. Мърсисайдци се приближиха до класиране за четвъртфиналите с успех с 2:0 като гости на "Лайпциг". Заради COVID рестрикциите на германското правителство двубоят се игра в унгарската столица Будапеща.

На "Пушкаш Арена" "Лайпциг" можеше да поведе още в 5', но топката се отби в лявата греда при удар с глава на Дани Олмо. До почивката "Ливърпул" бе по-активен, резултатът обаче остана непроменен.

Снимка: Getty Images

През втората част изходът от срещата бе решен от две груби грешки на "Лайпциг" в защита. Първо в 53' капитанът на "червените бикове" Марсел Забитцер подари топката на Мохамед Салах и египтянинът преодоля с лекота Петер Гулачи за 1:0. Само 5 минути по-късно Норди Мукиеле не успя да изчисти и остави Садио Мане сам срещу вратаря, а сенегалецът не сбърка - 2:0.

Така Мане стана петият играч на "Ливърпул" с 20 или повече попадения в евротурнирите за "червените" от града на "Бийтълс". Също 20 има легендата Йън Ръш. Пред тях е Майкъл Оуен с 22. С гола си тази вечер Салах вече има 24, но изостава от лидера Стивън Джерард и неговите 41, отбелязани в периода 1998-2015 г.

"Ливърпул" посреща "Лайпциг" в реванша на 10 март.

Снимка: Getty Images