на живо

Салах и Мане започнаха с головете за новия сезон, "Ливърпул" обърна "Сити" в Ню Джърси

"Червените" съумяха да надиграят младоците на Гуардиола

"Ливърпул" победи "Манчестър Сити" с 2:1 в среща от турнира Интернешънъл Чемпиънс Къп, играна на стадион "Метлайф" в Ню Джърси. И за двата английски тима това бе втори двубой от надпреварата, след като допуснаха загуби от "Борусия" Дортмунд в дебютните си срещи. И трите попадения паднаха през второто полувреме, в което темпото и класата на отиграванията бяха далеч по-високи, отколкото през първата част.

От състава на "гражданите" отново отсъстваха почти всички големи звезди, с изключение на Риад Марез, Бернардо Силва и Лирой Сане. Хосеп Гуардиола отново разчиташе предимно на млади футболисти, докато колегата му Юрген Клоп имаше възможност за първи път в подготоката да използва и Мохамед Салах, Садио Мане и Марко Груич. Към "червените" след световното първенство остава да се присъединят само четирима играчи - Ловрен, Александър-Арнолд, Хендерсън и Фирмино. На стадиона в Ню Джърси, с екипа на "Ливърпул" не се появиха контузените Жоел Матип и новото попълнение Наби Кейта, който страда от възпаление във врата.

Снимка: Reuters

Първото полувреме не предложи чисти голови полжения, но след почивката опасните възможности се заредиха една след друга. Лирой Сане, който влезе в игра веднага след паузата, първо пропусна да се разпише от 5 метра след перфектен пробив и подаване на Люк Болтън. В 53-ата минута обаче германецът показа своята скорост, и след като изпревари Ван Дайк и Клайн, прати топката във вратата.

Снимка: Reuters

"Ливърпул" изравни след едва 6 минути. Точен, неизненадващо, бе Мохамед Салах. Египтянинът, който вкара 44 гола в 52 мача през миналия сезон, влезе в игра в 62-ата минута и се разписа преди да са изтекли и 60 секунди от престоя му на терена. Салах засече центриране на десния бек Рафаел Камачо, а голът бе признат, макар египтянинът да бе в положение на засада, което не бе отчетено от страничния съдия.

"Червените" на Клоп продължиха да са по-активният отбор до края на срещата, а комбинациите на Мане и Салах разбиха тотално организацията в младата защита на "Сити". И двете звезди на "Ливърпул" пропуснаха по две чисти голови положения, но все пак в добавеното време сенегалецът отбеляза победно попадение от дузпа.

Снимка: Reuters

52 хиляди зрители наблюдаваха двубоя от трибуните на "Метлайф Стейдиъм", въпреки дъждовното време. Играта на двата тима на изглеждаше да е повлияна от лошото състояние на тревното покритие, положено едва ден преди мача, заради концерти на поп звездата Тейлър Суифт. Съоръжението в Ню Джърси е едно от най-впечатляващите и най-скъпите на територията на САЩ, като за изграждането му бяха нужни 1,8 млрд. долара.

В последните си мачове от Интернешънъл Чемпиънс Къп "Ливърпул" излиза в дерби срещу "Манчестър Юнайтед" в първите минути на 29 юли (00:05, пряко по RING), докато "Манчестър Сити" среща "Байерн" Мюнхен също на 29-и, от 08:00, отново по RING.