на живо

Салах иска по 500 000 паунда на седмица, за да остане в "Ливърпул"

Част от ключовите фигури в клуба вече подновиха договорите си

Getty Images

Мохамед Салах е поискал 500 хиляди паунда на седмица, за да поднови договора си с "Ливърпул", твърди "Мирър".

Настоящото споразумение на нападателя с мърсисайдци изтича след по-малко от две години, а мениджърът Юрген Клоп вече разкри, че се водят преговори за оставането на египтянина на "Анфийлд".

29-годишният Салах е сред футболистите с най-висока заплата в "Ливърпул". Нова сделка би го направила най-добре платения играч в историята на клуба и така би изпреварил по заплащане Върджил ван Дайк, който в момента взима по 220 хиляди паунда на седмица.

Във вторник капитанът на "Ливърпул" Джордан Хендерсън прекрати спекулациите относно бъдещето си, като подписа договор с "червените" за три години с опция за удължаване с още една.

Снимка: Reuters

Десният краен бранител Трент Алекзандър-Арнолд беше първият, който подписа нов четиригодишен договор в края на юли. Той бързо беше последван от Фабиньо, Алисон, Върджил ван Дайк, Андрю Робъртсън и младокът Харви Елиът.

Според информациите в английската преса, спортният директор на "Ливърпул" Майкъл Едуардс, който стои зад повечето от тези удължавания на договорите, ще напусне в края на сезона.