на живо

Салах поведе "фараоните" към полуфинал в Купата на Африка

Египет елиминира Мароко след продължения

Салах поведе "фараоните" към полуфинал в Купата на Африка

Египет се класира за полуфинал в турнира за Kупата на африканските нации! "Фараоните" отстраниха Мароко с 2:1 след продължения, а героят на вечерта е звездата на тима - Мохамед Салах.

Мароканците поведоха още в 7' с гол на Софиан Буфал от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Ашраф Хакими.

Снимка: Reuters

След почивката обаче Салах изравни в 53' и се стигна до продължения. В тях решителния гол за "фараоните" отбеляза влезлият като резерва Трезеге, а с асистенция за попадението се отчете Салах. Звездата на "Ливърпул" осъществи страхотен пробив по дясното крило и подаде на празна врата към съотборника си, за когото остана най-лесното - да прати топката в мрежата зад Ясин Буну.

Снимка: Reuters

Мароко имаше възможност да изравни в 122' при пряк свободен удар, като за центрирането се включи и стражът Буну. Египетската защита обаче се справи и се получи контраатака четирима срещу един, от която "фараоните" не успяха да се възползват.

Салах и компания все пак удържаха и продължават напред след втори пореден мач с продължения. Преди дни те елиминираха Кот д'Ивоар с дузпи. В полуфиналите Египет - рекордьор по триумфи в турнира със своите 7, последният от които през 2010 г., ще се сблъска с домакина Камерун.