на живо

Салах с нов положителен тест за COVID-19, пропуска поне 3 мача

Лошите новини за "Ливърпул" нямат край

Лошите новини за "Ливърпул" в паузата заради международните мачове нямат край! След като четирима играчи на английския шампион се контузиха - Джо Гомес, Андрю Робъртсън, Джордан Хендерсън и Рийс Уилямс, стана ясно, че Мохамед Салах е дал трета положителна проба за коронавирус.

Новината бе съобщена от футболната федерация на Египет. Това означава, че голмайсторът на мърсисайдци трябва да прекара следващите 10 дни в изолация. Салах със сигурност пропуска двубоя с "Лестър" през уикенда и сблъсъка с "Аталанта" в Шампионската лига през седмицата. Той най-вероятно няма да бъде на линия и за срещата с "Брайтън" на 28 ноември.

Салах даде първата си положителна проба за коронавирус преди 5 дни, след като "фараоните" проведоха серия от тестове. Нападателят бе обявен за заразен, но впоследствие от местната федерация изтриха информацията и я замениха със съобщение, че резултатът му е неясен.

Звездата на "Ливърпул" е обект на критики, тъй като преди да се зарази посети сватбата на брат си - тържество с над 800 гости. В социалните мрежи се появи видео, в което Салах танцува без маска, а тълпата се е събрала около него.

Легендата на египетския футбол - Ахмед Хосам, известен като Мидо, разкритикува Салах, но и местната федерация. Той коментира, че играчът на "Ливърпул" е проявил небрежност, за която е трябвало да бъде наказан. Мидо дори нарече шефовете на египетския футбол "страхливци", подчертавайки, че никой играч не е по-голям от страната си и подобна реакция, или по-скоро липса на такава, е недопустима.