на живо

Салах се врече във вярност на "Ливърпул" (ВИДЕО)

Египтянинът мечтае да завърши кариерата си при мърсисайдци

Getty Images

Желанието на Мохамед Салах е да завърши кариерата си в "Ливърпул". В интервю пред "Скай Спортс" египетският нападател заяви, че бъдещето му зависи от ръководството на мърсисайдци.

"Червените" вече са отправили предложение към Салах за нов контракт, тъй като настоящият му договор изтича през лятото на 2023 г. Според медиите на Острова обаче, има разминаване между двете страни.

"Ако питате мен, искам да остана тук до последния ден на футболната ми кариера. Но не мога да кажа много по въпроса, защото не е в моите ръце. Зависи от това какво иска клубът. В момента не мога да си представя да играя срещу "Ливърпул". Това би ме натъжило. Трудно е, не искам да говоря за това, но наистина би ме натъжило. В момента не се виждам да играя срещу "Ливърпул", но да видим какво ще се случи в бъдеще", коментира Салах.

29-годишният нападател се намира във великолепна форма - 12 гола в 11 мача за "Ливърпул" през този сезон, включително и рекорд в историята на клуба - попадения в 9 поредни двубой. През седмицата Египетския крал стана най-резултатният за мърсисайдци в Шампионската лига, задминавайки легендата Стивън Джерард със своите 31 гола.

Салах разкри, че още през 2014 г., когато премина в "Челси", е мечтаел да облече екипа на "Ливърпул".

Снимка: Getty Images

"Тогава "Ливърпул" се бореше за титлата, атмосферата беше невероятна и си казах "Искам един ден да играя тук". Заради това, когато бях в "Рома" и имаше разговори с "Ливърпул", казах, че бих дошъл тук. Освен това, когато бях по-млад, играех с "Ливърпул" на "Плейстейшън"! Така че има връзка между мен и клуба!", продължи Салах.

"Не мога да кажа, че съм най-добрият - някои хора са съгласни, други не са. Но това винаги е моето мнение. В главата си аз съм най-добрият в историята. Опитвам се да имам тази увереност. Няма значение дали някой е съгласен или не", допълни Салах, който 102 гола в 153 мача за тима от града на "Бийтълс".