на живо

Сълзи и два гола за Неймар срещу "Тулуза"

Футболисти и фенове почетоха с минута мълчание жертвите на атентата в Барселона, а бразилецът не сдържа емоциите си

Reuters

Най-скъпият футболист в света - Неймар, първо плака, а след това вкара два гола на "Тулуза" при победата на новия му клуб "Пари Сен Жермен" с 6:2. Трите точки от мача изкачиха парижани на върха в класирането на Лига 1. ПСЖ е с по-добра голова разлика от "Монако" и "Сент Етиен", които също имат пълен актив от точки след първите 3 кръга.

Преди срещата фенове и футболисти почетоха загиналите по време на терористичния акт в Барселона от 17 август. Неймар, който до преди месец живееше в испанския град и играеше за каталунците, не успя да сдържи емоциите си и се разплака.

На терена с топка в крака обаче бразилецът показа здрава психика и успя да вкара два гола.

Изненадващо "Тулуза" поведе на "Парк де Пренс" след гол на Макс Градел в 18-а минута. Неймар изравни в 31-а минута, а четири минути по-късно Адриен Рабио изведе ПСЖ в резултата.

След почивката домакините се забавляваха и с лекота създаваха голови положения, макар че играха с човек по-малко от 69-а минута, когато червен картон получи Марко Верати.

Единсон Кавани пропусна чисто положение в 73-а минута, но две по-късно се реваншира, отбелязвайки за 3:1 от дузпа.

Кристофер Жюлиен върна един гол за "Тулуза", но до края на мача Хавиер Пасторе (82), Лейвин Курзава (84) и втори гол на Неймар оформиха разгрома 6:2.