на живо

Сълзотворен газ и бесни фенове прекъснаха "Панатинайкос" - "Олимпиакос" (ВИДЕО)

Служебна победа за гостите в дербито на Атина

Reuters

Взривоопасното футболно дерби на Атина между "Панатинайкос" и "Олимпиакос" беше прекратено заради сблъсъци между фенове и полиция. Агитките на двата тима са едни от най-емоционалните в Гърция, а дългогодишната им вражда често е причина за проблеми по време на мачове, в които залогът, освен трите точки, е и честта.

Домакините от "Панатинайкос" първи прекрачиха границата на приличието, след като в 4-ата минута успяха да си проправят път до скамейката на "Олимпиакос" и да нападнат футболистите. За щастие нямаше сериозно пострадали, а съдията от Германия Марко Фриц даде знак играта да продължи след прекъсване от 8 минути.

И така до 53-ата минута, когато Мигел Анхел Гереро вкара единственото попадение в срещата във вратата на "Панатинайкос". Наложи се полицията да използва сълзотворен газ, за да разпръсне недоволните фенове на домакините. Действията обаче имаха краткотраен ефект. В 70-ата минута ултрасите отново нахлуха на терена. В създалата се ситуация Фриц реши, че футбол не може да се играе и прекрати мача.

Снимка: Reuters

Сблъсъци имаше и около стадиона, след като двете агитки бяха изведени от трибуните.

Гостите от "Олимпиакос" все пак могат да се зарадват на служебната победа. Очаква се в близките дни да стане ясна санкцията за "Панатинайкос".

Снимка: Reuters

С трите точки гостите остават на втората позиция във временното класиране в първенството на южната ни съседка, докато домакините са 7-ми в подреждането.