на живо

Сам ли си е виновен Салах? Вижте ситуацията от нов ъгъл (ВИДЕО)

Кадрите разкриват, че звездата на „Ливърпул” първи хваща Рамос

Видеозапис от нов ъгъл разкрива, че всъщност Мохамед Салах задържа Серхио Рамос, преди двамата да паднат на тревата. Единоборството причини травма в рамото на египтянина и го извади от финала на Шампионската лига още в 30-ата минута.

Първоначалните опасения бяха, че нападателят на "Ливърпул" ще пропусне световното първенство в Русия, което стартира на 14 юни. Впоследствие обаче стана ясно, че той ще бъде възстановен навреме за турнира.

Заради въпросния епизод Рамос бе остро критикуван от всички посоки. Фенове и експерти се усъмниха, че капитанът на "Реал" е контузил умишлено звездата на съперника. Египетски адвокат дори заплаши да заведе дело за 1 млрд. евро заради "психически и психологически щети" върху хората в страната. Освен това се появи и петиция, в която се настоява защитникът да бъде изхвърлен от футбола. Самият Рамос отправи към Салах пожелание зе бързо възстановяване.

Новите кадри до голяма степен оневиняват Рамос. Те показват, че именно Мохамед търси и предизвиква "заключването" на ръцете им.

25-годишният футболист на "Ливърпул", който в момента се лекува в Испания, също отказа да вини Рамос за контузията си. Той вече изцяло е насочил мислите си към мондиала, където Египет стартира участието си срещу Уругвай на 15 юни.