на живо

Сами объркахме сметките и отпаднахме от Световната лига (ГАЛЕРИЯ)

Българският национален отбор отстъпи на Аржентина с 1:3 (16:25, 21:25, 25:23, 19:25)

Българският национален отбор по волейбол не успя да се класира за финалите на Световната лига, след като загуби от Аржентина с 1:3 (16:25, 21:25, 25:23, 19:25).

"Лъвовете" имаха реални шансове да се наредят сред първите шест и да участват в разпределението на медалите, като за целта трябваше да постигнат победа. Преките им конкуренти Полша и Белгия загубиха последните си решителни срещи. Българите обаче не успяха и останаха на 9 място в класирането.

Пламен Константинов започна с очакван състав: Цветан Соколов, Розалин и Николай Пенчеви, Георги Братоев, Николай Николов, капитанът Виктор Йосифов и либерото Теодор Салпаров.

Двата тима подходиха внимателно в началото на мача. Домакините все пак успяха да спечелят преднина най-вече благодарение на добрата си игра на блокада и проблемите в посрещането на „лъвовете“. До края на частта волейболистите ни така и намериха ритъма в играта играта и не наваксаха изоставането. Аржентина поведе след 25:16.

Снимка: FIVB

Устремът на „гаучосите“ продължи и в началото на втората част, когато на терена се появи Георги Сеганов, вместо Георги Братоев. Националите обаче наваксаха изоставането и на първата техническа пауза вече водеха с 8:7. Домакините се мобилизираха и направиха обрат, не без грешките на българите в атака и защита. До края на частта националите не успяха да се противопоставят и загубиха и втория гейм.

Третата част започна с аванс за "лъвовете". Той обаче беше стопен още преди първата техническа пауза. Домакините постигнаха обрат за 15:14. След отлични сервиси на Розалин Пенчев в края на гейма и добро включване на Тодор Скримов, българските волейболисти намалиха изоставането си - 1:2.

Снимка: FIVB

Нерви и няколко грешни отсъждания на съдиите в ущърб на българският тим белязаха началото на четвъртата част. Пламен Константинов получи жълт картон за реплики към реферите. Разликата в полза на Аржентина дойде след 3 поредни аса на Лусиано де Чеко. До края на гейма и мача те останаха непреодолими за възпитаниците на Пламен Константинов.

Най-резултатен за българският тим беше Цветан Соколов с 18 точки. Розалин Пенчев добави 14.

За Аржентина Бруно записа 18 точки.

Така на финалите от 4 до 9 юли в Бразилия ще играят домакините, Франция, Сърбия, Русия, Канада и САЩ.