на живо

Само 2 точки делят "Ливърпул" от бленуваната от 30 години титла

Юрген Клоп: Дори при пълен стадион не можехме да играем по-добре

Reuters

Само 2 точки делят "Ливърпул" от бленуваната вече 30 години титла. Мърсисайдци победиха категорично и с красиви голове "Кристъл Палас" с 4:0, и могат да станат шампиони още тази вечер, ако "Манчестър Сити" не победи "Челси".

В момента разликата между "Ливърпул" и "гражданите" е 23 точки.

"Ливърпул" не можеше да играе по-добре и при пълен стадион", заяви мениджърът на отбора Юрген Клоп след победата с 4:0.

"Червените" показаха красива и уверена игра пред празните трибуни на "Анфийлд", но според германския специалист това по никакъв начин не се е отразило на настроението на отбора.

Снимка: Reuters

Въпреки че Клоп направи само две промени в сравнение с дербито с "Евертън" (0:0), мърсисайдци играха по начина, по който го правеха преди прекъсването заради коронавируса.

Головете бяха дело на Трент Алекзандър-Арнолд, Мохамед Салах, Фабиньо и Садио Мане.

"Представете си този стадион да бе пълен и хората да можеха да изпитат насладата от тази победа на живо. Аз обаче не мога да си представя по-добър развой на мача, защото момчетата играха така сякаш трибуните са пълни. Атмосферата на самия терен бе просто перфектна", възхити се германецът.

"Харесах много играта ни. Беше 4:0 и 87-ата минута, а четирима от нашите футболисти гонеха един от "Палас", сякаш в него е последната топка на света. Страхотен резултат и страхотен мач. Показахме толкова голямо желание, че дори и на мен ми бе трудно да повярвам на моменти."

Снимка: Reuters

"Не мисля, че можехме да се справим кой знае колко по-добре, дори и да имаше хора по трибуните. Много съм доволен. Направихме го за всички тези хора, които обикновено биха си били по седалките. В момента съм в наистина добро настроение", допълни Клоп.

"Ще ми се наложи да гледам мача (б.ред. - "Челси" - "Манчестър Сити"), защото след една седмица играем с тях. Професионалист съм и ще трябва да си върша работата", добави германецът.