на живо

Само един българин в идеалния тим на Любо Ганев за всички времена

Президентът на федерацията посочи най-добрите по постове

Lap.bg

Президентът на Българската федерация по волейбол - Любо Ганев, посочи най-добрите играчи за всички времена на различните позиции. Задачата му беше дадена от официалния сайт на Европейската волейболна федерация.

Сред седмината избраници на Ганев има само един българин - легендата Димитър Златанов.

Според президента, най-добрият разпределител в света е бразилецът Бруно Резенде. "Това е един от най-добрите разпределители, които съм гледал. Не само като игра, но и като характер. Приятел ми е, но е и един от най-добрите", каза Ганев.

За диагонал той посочи руския национал от близкото минало Дмитрий Фомин: "Играл съм много пъти срещу него и беше наистина много трудно. Той е типичен руски волейболист - много мощен, с много силна атака, и за мен е най-добрият диагонал".

Златанов - който доскоро беше единственият българин, приет във волейболната зала на славата, се извисява в центъра на мрежата: "Той не е само централен блокировач, той е универсален играч, но когато играеше през центъра през 70-те беше невероятен"

На същата позиция е и италианецът Андреа Гардини. "Когато играеше, атаката му беше много трудна за блокиране", заяви Ганев.

Кубинецът, който вече играе за Полша - Вилфредо Леон, е един от посрещачите: "За мен той е човекът, който може да направи разликата в един гейм, в един мач. Знам, че всеки би се радвал да го има в отбора си".

Снимка: CEV

А другият посрещач е сръбската звезда Владимир Грбич. "Той беше много стабилен на посрещане, с много мощна атака, добра блокада и много добър сервис".

Позицията либеро е поверена на французина Женя Гребеников. "Той винаги е там, където е топката", коментира кратко Ганев.

Снимка: Getty Images