на живо

Само един плувец се яви на лагера на националния отбор (ВИДЕО)

Селекционерът Кристиян Минковски отказа коментар

Само един плувец се яви на лагера на националния отбор (ВИДЕО)

Само един плувец на първата тренировка от лагера на националния отбор в София. След разкритията на bTV за допинг скандала с три положителни проби за станозолол, единствено Габриела Георгиева се престраши и се яви на басейна в "Дианабад". Националният селекционер Кристиян Минковски отказа коментар.

Снимка: bgswim.com

Екипът на bTV не бе допуснат да заснеме тренировката под предтекст, че не е заявил това свое желание предварително.

Защо нито един друг от елитните ни плувци не присъства на плувния комплекс "Дианабад" - селекционерът Кристиян Минковски отказа да обясни: "Нищо няма да коментирам. Казах Ви. Като се изясни случаят, ще коментирам", категоричен е той.

Снимка: Lap.bg

На лагера не са били поканени уличените в употреба на станозолол Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов. Припомняме, че bTV разпространи запис, на който президентът на федерацията по плувни спортове - Георги Аврамчев, уверява плувците ни, че може да ги скрие от допинг проверка.

Към момента българското плуване е с три квоти за олимпийските игри в Токио. Антъни Иванов учи и тренира в САЩ. Йосиф Миладинов ще се присъедини към лагера в сряда, а Калоян Лефтеров - днес следобед. Голяма част от останалите национали бойкотират подготовката заради начина на управление на федерацията.

Разследването на bTV продължава!