на живо

Само на точка от титлата: Джерард се "гмурна" в съблекалнята на "Рейнджърс"

Тимът, воден от бившия капитан на "Ливърпул", победи "Сейнт Мирън"

Getty Images

9 години чакане са на път да приключат! Само 1 точка дели "Глазгоу Рейнджърс" от титлата в Шотландия!

В последния си мач един от най-обичаните тимове в страната победи "Сейнт Мирън" с 3:0 и вече има 88 точки в актива си. 

Така "Рейнджърс" е само на равенство от прекъсването на хегемонията на вечния си враг "Селтик". В последните 9 години "Детелините" неизменно бяха шампиони. Сега изостават на 21 точки, а обрат за оставащите 7 кръга изглежда невъзможен.

Очаквано най-щастлив след победата, която почти направи "Рейнджърс" шампиони, беше мениджърът на тима Стивън Джерард. В съблекалнята бившият капитан на "Ливърпул" празнува заедно с футболистите си, като се "гмурна" по пода. Явно този навик му е останал от годините, когато беше активен играч и с мърсисайдци спечели Шампионската лига през 2005 г. (Джерард така и не успя да спечели титла от Висшата лига).

Поведението му кореспондираше с цялостната атмосфера в съблекалнята - прегръдки, викове, песни, подскачания и много, много шампанско.

Въпреки забраната да бъдат по трибуните заради пандемията от коронавирус, феновете не пропуснаха да се съберат около стадиона. Там те запалиха факли и развяха знамената. Песните бяха толкова силни, че футболистите изскочиха навън и подеха познатите рефрени. Самият Джерард се показа през малко прозорче от съблекалнята.

Снимка: Getty Images

"Глазгоу Рейнджърс" продължава да бъде рекордьор по титли в Шотландия. Ако спечели заветната точка, тимът, основан през 1872 г., ще трябва да разчисти място във витрината за трофей номер 55. 

Снимка: Getty Images

Освен това футболистите на Стивън Джерард продължават да "воюват" и на фронт "Лига Европа". След като отстраниха "Антверпен" с общ резултат 9:5 от двата мача, на осминафинал шотландците ще играят със "Славия" Прага. 

Снимка: Getty Images