на живо

Само Роналдо го може: Първият играч със 100 гола в 3 различни държави

Португалецът закръгли бройката си в Италия в мача срещу "Сасуоло"

Reuters

Суперсилите, които приписваме на Кристиано Роналдо са само резултат от представянето му на футболния терен. Португалецът многократно е доказвал, че е един от най-добрите в историята на този спорт. Направи го и в последния мач на неговия "Ювентус" срещу "Сасуол" от 36-ия кръг на Серия "А".

Роналдо вкара второто попадение в срещата при победата на "бианконерите" с 3:1 като гост. То беше номер 100 за него с екипа на "Юве". И така той се превърна в първия футболист, вкарвал по поне 100 гола, играейки за клубове от 3 различни държави.

Снимка: Reuters

Освен своите 100 гола за "Юве", Роналдо има 118 попадения в Англия, където игра за "Манчестър Юнайтед" в периода 2003-2009 г. 

След това той реши да продължи кариерата си в Испания, където бързо се превърна в звезда на "Реал" Мадрид (2009-2018 г.). С "бялата" фланелка той отбеляза цели 450 гола! 

След сензационния трансфер в "Ювентус", Роналдо вече има 100 гола в 131 мача. Нещо повече - португалецът може да се похвали, че е футболистът на "бианконерите", който най-бързо е стигнал до трицифрен актив!

Снимка: Reuters

Победата на Роналдо и компания над "Сасуоло" е жизненоважна, тъй като тимът се бори поне за четвъртото място в крайното класиране, което дава възможност за участие в Шампионска лига през следващия сезон. В момента "Юве" има 72 точки. "Милан" е със 75, а "Наполи" - със 73.

Снимка: Reuters

Освен това за "бианконерите" предстои финал за Купата на Италия. Те ще се изправят срещу "Аталанта" на 19 май, а мача може да гледате пряко по RING.