на живо

Само в Дания: Феновете са на дивана, но и на трибуните (ВИДЕО)

Програма за видеоразговори позволява на привържениците да подкрепят своите любимци

Twitter

Вчера (28 май) Дания се превърна във втората страна в Западна Европа, в която отново се играе футбол (след Германия). Въпросът дали по трибуните по време на мачове присъстват фенове няма еднозначен отговор.

Трябва да кажем, че те са там, но всъщност са вкъщи, но пък футболистите могат да ги видят, те обаче може да отскочат до хладилника в кухнята за нова бира... И как изобщо става това?

Гледаме репортаж от мача между "Орхус" и "Рандерс", завършил 1:1. Трибуните са покрити с рекламни транспаранти, а на централната са монтирани няколко видеостени. На тях има фенове. Истински! Принудени, заради пандемията от коронавирус, да гледат мача от вкъщи! Но все пак на стадиона!

С помощта на програма за видеоразговори, част от привържениците имаха възможност да се появят за кратко на стадиона на "Орхус". 

Снимка: Twitter

"Когато се включат в чата, привържениците виждат познати лица. Футболният мач носи точно това усещане - за общност. Така феновете може отново да са заедно", заяви пресаташето на "Орхус" Сорен Карлсен пред "Гардиън".

В първото такова излъчване на мач се включиха близо 10 000 човека. 

Снимка: Twitter

Тагове:

Дания футбол