на живо

"Самолетът ще се разпадне. Страх ме е!" - последните думи на Емилиано Сала (ВИДЕО)

Футболистът бил притеснен от състоянието на летателната машина, с която пътувал към Кардиф

Reuters

Емилиано Сала - футболистът, който трябваше да се присъедини към "Кардиф" като ново попълнение от "Нант" за рекордните за уелския клуб 15 млн. паудна, а впоследствие изчезна, след като самолетът му падна над Ламанша, е изразил притеснение от състоянието на летателния апарат след излитане.

В кратки съобщения до приятелите си, 28-годишният аржентинец заявява, че самолетът не изглежда надежден и дори се шегува - "Ако няма вести от мен в следващия час и половина, пратете някого да ме търси!".

"Какво става, момчета? Как сте? Тук, в "Нант", само работих, работих и работих. Нямаше край! Сега съм в този самолет, който всеки момент ще се разпадне. Отивам към Кардиф, където ще започна всичко отначало. Следобед ще започна тренировки с новия си отбор", гласи първото съобщение.

Минути по-късно Сала изпраща и второ: "Всичко наред ли е, момчета? Ако нямате вести от мен в следващия час и половина, пратете някого да ме търси. Започвам да се страхувам!".

Нападателят не за първи път се качва на този самолет. Със същия той пътува от Кардиф до Нант в неделя (20 януари), след като е финализирал сделката. Тогава той се оплакал на приятелите си, че пътуването е било доста странно и с проблеми, а машината е издавала "странни звуци". 

По непотвърдени данни самолетът е направил 3-4 неуспешни опита за излитане преди злополучния полет. Операцията за намиране на футболиста и пилота, които са били на борда, все още не е приключила окончателно, като френски и английски власти претърсват водите в светлата част на денонощието, но без успех до момента.

Снимка: Reuters

Голяма част от феновете на "Нант" и "Кардиф" използват социалните мрежи, за да вдъхнат надежда на семейството на футболиста. Баща му, майка му и сестра му вече пристигнаха в Париж, като изразиха надежда Сала да е оцелял след инцидента. 

"Не знам какво да мисля в момента. Часовете минават и започваме да се подготвяме за най-лошото. Говорих с него в неделя и той беше много щастлив, защото преминаваше в по-голям клуб. Нещата вървяха добре, той играеше добре. След това дойде тази новина. Сега не знам какво да мисля!", заяви в краткото си обръщение бащата на Емилиано - Хорацио Сала.

Снимка: Reuters

Заради трагедията бившият клуб на нападателя "Нант" отложи мача си за Купата на Франция срещу "Ентенте", който трябваше да се състои в днес (23 януари).