на живо

"Съндърланд" спря устрема на "Ливърпул"

Мачът на "Стейдиъм ъф Лайт" завърши 2:2

"Съндърланд" успя да препъне "Ливърпул" в мач от 20-я кръг на Висшата лига. Двубоят на "Стейдиъм ъф Лайт" завърши 2:2, а футболистите на Юрген Клоп могат само да съжаляват за загубените важни две точки.

Гостите от Мърсисайд на два пъти излизаха напред в резултата, но допуснаха сериозни грешки в защита. Това доведе до две отсъдени дузпи в полза на "черните котки", които Джърмейн Дефоу реализира.

След равенството "Ливърпул" остава на 2-ра позиция в Англия, на шест точки зад "Челси", който обаче е и мач по-малко. Грешната стъпка на "червените" дава шанс на "Манчестър Сити" и "Арсенал" да се доближат максимално близо в класирането до тима от "Анфийлд". 

Още в първите минути Стъридж и Вайналдум можеха да открият резултата, но вратарят на "Съндърланд" Вито Маноне направи няколко много силни спасявания. Миньоле също показа добри рефлекси след удари на Дефоу и Янузай.

В 18-ата минута Маноне за трети път се намеси решаващо, избивайки опасен шут на Стъридж от границата на наказателното поле. Само минута по-късно обаче мърсисайдци поведоха с 1:0, а точен бе именно Стъридж.

"Черните котки" изравниха в 25-ата минута. Голмайстор бе Дефоу, който вкара 11-метров наказателен удар, отсъден за нарушение на Клаван срещу Н'Донг.

В 72-ата минута Садио Мане отново изведе "червените" напред в резултата. 

В 83-ата минута домакините получиха втора дузпа, след като Мане игра с ръка в наказателното поле след пряк свободен удар, изпълнен от Ларсон. Дефоу отново бе точен от бялата точка за 2:2.