на живо

Съотборниците вдъхнаха сили на Касияс (ВИДЕО)

Очаква се вратарят да бъде изписан в понеделник

Facebook

Вратарят на "Порто" Икер Касияс получи ценна подкрепа от своите съотборници при възстановяването си от инфаркта, който преживя наскоро. Футболистите и треньорският щаб се отбиха в болницата, в която рекордьорът по мачове с испанския национален отбор се възстановява, за да му вдъхнат сили и кураж.

Всеки от съотборниците на Икер носеше негова фланелка. Посещението им продължи 45 минути, като по време на престоя футболистите се шегуваха и бяха в много добро настроение. Вратарят пък им благодари за вниманието и подкрепата. Преди и след това футболистите не коментираха състоянието на своя съотборник. 

Добрите новини дойдоха по-късно от съпругата на Касияс - Сара. Тя заяви, че футболистът се чувства далеч по-добре и най-вероятно ще се прибере вкъщи още в понеделник, за да продължи възстановяването си.

Снимка: Facebook

За завръщане на терена на 37-годишния вратар все още никой не говори.

"Футболът е част от живота, но самият живот е по-важен от всичко друго", беше лаконичният отговор на треньора на "Порто" Серхио Консейсао.

Снимка: Facebook

Касияс бе приет по спешност в болница в сряда (1 май), след като получи инфаркт по време на тренировка. Той беше опериран, а часове след това успокои привържениците си, че животът му е извън опасност.