на живо

Съперник на Кузманов с положителна проба за COVID-19

Двама участници в турнира на Янко Типсаревич са се заразили

Случи на коронавирус бяха регистрирани и след демонстративния турнир на Янко Типсаревич в Сърбия. С положителни проби са двама тенисисти - босненецът Томислав Бъркич и хърватинът Матей Шабанов.

Бъркич бе в предварителната група на Димитър Кузманов във въпросната надпревара, като двамата се изправиха един срещу друг преди четири дни, а българинът победи с 6:3, 6:4.

"По време на самия турнир нямахме случаи на заразени, нито пък някой се е оплаквал да има симптоми. Разбира се, заради общата ситуация и заради мерките за сигурност, които са в сила при нас, съветвам всички да си направят тест. А ако има съмнения, че е инфектиран, да съобщи за това, да прекъсне участието си във финалите и да се изолира до получаване на резултатите", заяви Янко Типсаревич.

На турнира в Белград участваха Кузманов и Александър Лазаров. В сръбската столица те бяха заедно с приятелките си - златното момиче от ансамбъла Християна Тодорова и Стелиана Янкова, която също е бивша гимнастичка.

Случаите на коронавирус в тениса започнаха от демонстративния турнир на Новак Джокович - "Адриа Тур". Първи Григор Димитров обяви, че е заразен, а след направени тестове на всички участници стана ясно, че с COVID-19 са още Борна Чорич, Новак Джокович, Виктор Троицки и членове от щабовете им.