на живо

Съпругата на Джокович разпространявала фалшива информация в "Инстаграм"

Йелена публикувала клип за връзката между 5G мрежата и коронавируса

Съпругата на лидера в световната ранглиста по тенис Новак Джокович - Йелена, е публикувала фалшива информация в профила си в "Инстаграм".

За това от платформата са отбелязали качения от нея клип с надпис "Фалшива инфомация". Преди това обаче той е бил видян от над 98 000 нейни последователи.

Йелена е споделила видео на американския физик доктор Томас Коуан. Той твърди, че има връзка между 5G технологиите и разпространението на коронавируса по света.

Различни експерти по света категорично отхвърлиха тази теза. Самият Коуан е с наказание, наложено от Медицински съвет на Калифорния заради твърденията си в 10-минутното видео.

Госпожа Джокович не е изтрила клипа, въпреки че той вече не може да се гледа.

"Споделих видеото преди няколко дни. Единствената причина е, че в него се споменават техниките на Рудолф Щайнер. Те са свързани с моята сфера на бизнес и интереси. В него информацията е много широка. Интересувам се от това нещо. Не казвам, че е истина или не, но искам да бъда информирана", коментира Йелена по повод клипа.

Наскоро тя беше широко критикувана, защото се обяви против системата за ваксиниране.

"Лично аз съм против ваксините. Не искам да бъда задължена да съм ваксинирана, за да мога да пътувам", беше категорична съпругата на Джокович във видео на живо във "Фейсбук" преди дни.

bTV призовава: останете си вкъщи!