на живо

Съпругата на Шумахер: Михаел толкова много обичаше да се състезава!

Корина се появи, за да получи наградата на съпруга си

Getty Images

Откакто Михаел Шумахер претърпя инцидент по време на ски ваканция през декември 2013 г., семейството му яростно пази личното си пространство!

Официалните данни за състоянието на 7-кратния шампион във Формула 1, които най-близките му изнасят, са изключително оскъдни. Появяванията на обществени събития пък са почти в зоната на табуто за семейството.

Снимка: Getty Images

За това присъствието на съпругата на Михаел - Корина, по време на раздаването на наградите на Международната федерация за автомобилни спортове (ФИА) за 2020 г. си е истинска сензация.

Блондинката се качи на сцената, за да получи специална статуетка от президента на федерацията Жан Тод.

Шумахер беше отличен като лице на фондацията "Продължавай да се бориш", която помага на хора с тежки увреждания.

Снимка: Getty Images

"Михаел толкова много обичаше да се състезава! Нямаше нужда от допълнителни стимули. Винаги е бил мотивиран.", разказа тя.

"Михаел винаги е имал голямо сърце и е искал да помага на хората в нужда. За него е удоволствие да бъде част от тази кампания. В "Продължавай да се бориш" искаме да продължим с тези благотворителни инициативи.", добави тя.

Снимка: Getty Images

Жан Тод, който също беше на сцената, докато лауреатите се появиха във видео връзки от домовете си, заяви:

"Михаел винаги е правил неща, които да са в услуга на обществото. Всички ние имаме нужда от такива примери и лидери".

Снимка: Getty Images

В последните години Корина беше засичана няколко пъти до пистата по време на състезания на сина на Шумахер - Мик. През 2021 г. той ще бъде част от тима на "Хаас" във Формула 1 и вероятно майка му ще му оказва подкрепа от трибуните.

Отличен за най-добър пилот на годината във Формула 1 очаквано беше Люис Хамилтън, който за 7-и път триумфира в надпреварата и изравни рекорда на Шумахер.

Снимка: Reuters

При конструкторите наградата грабна "Мерцедес". Тимът триумфира за 7-а поредна година безапелационно.