на живо

Съпругата на Шумахер даде криптирана информация за състоянието му

След няколко дни се навършват шест години от инцидента

Съпругата на Михаел Шумахер пази в тайна състоянието на седемкратния световен шампион във Формула 1. Няколко дни преди да се навършат шест години от злополучния инцидент със ски в Алпите, при който Шуми си удари главата, Корина реши даде малко информация за прогреса при лечението на германеца.

"Големите неща започват с малки крачки. Много малки парченца образуват голяма мозайка. Заедно сме по-силни. Това, заедно с обединените сили на движението "KeepFighting", окуражава всички", заяви Корина Шумахер в обръщение към феновете на съпруга си.

"KeepFighting" е името на семейната фондация на Шумахер, която подкрепя жертвите на инциденти и инвестира в мозъчни изследвания и такива на гръбначния стълб.

Феновете на легендарния пилот подготвят нова кампания по случай годишнината от инцидента и възнамерят да пуснат нова страница в социалните мрежи с мотото "KeepFightingMichael".

"За съжаление отново дойде момент, в който да отбележим годишнина от ужасяващия инцидент с Михаел. Шест години таим надежда, че Шумахер един ден отново ще се завърне пред обществото", коментира президентът на фенклуба Райнер Ферлинг.

В края на лятото Шумахер претърпя лечение със стволови клетки в парижка болница.