на живо

Сър Алекс надъхал футболистите на "Юнайтед" с вдъхновяваща реч

"Вие ще направите отбора велик отново", заявил легендарният мениджър

БГНЕС

Легендарният мениджър на "Манчестър Юнайтед" сър Алекс Фъргюсън е надъхал футболистите на тима с вдъхновяваща реч в дните около Коледа. Това разкри вестник "Сън", позовавайки се на информация от свои източници в съблекалнята.

Шотландецът, под чието ръководство "червените дяволи" спечелиха 13 титли, е декларирал доверието си към футболистите и новия мениджър Оле Гунар Солскяер.

"Вие ще направите "Юнайтед" велик отново. Вярвам във вас, забавлявайте се, борете се един за друг и оставете всичко на терена. Отборът е в добри ръце и от тук нататък нещата ще стават все по-добри. Вие ще сте част от този успех. Идват по-добри времена", заявил 77-годишният специалист.

Фъргюсън, който е със статут на легенда сред феновете на тима, заяви доверието си към новия мениджър на отбора - Оле Гунар Солскяер. Специалистът, който наследи уволнения Жозе Моуриньо на поста, беше част от шампионския отбор на шотландеца, който през 1999 г. спечели Шампионската лига.

Солскяер се представя изключително убедително на поста, като постигна 5 победи в 5 мача до сега и по този показател се нареди на първо място в класацията за най-успешен старт на "Олд Трафорд". Той дели лидерската позиция с друга легенда на клуба - Мат Бъзби.