на живо

Сара и Икер се разделят! "Любовта ни тръгва по различни пътища"

Двамата потвърдиха края на отношенията си в социалните мрежи

Една от емблематичните футболни двойки - бившият вратар на "Реал" Мадрид и "Порто" Икер Касияс и телевизионната водеща Сара Карбонеро, се разделят.

Двамата решиха да спрат разпространението на слухове, които вече бяха плъзнали в световните медии, и използваха социалните мрежи, за да обявят решението си. 

Те публикуваха еднакви снимки и текст, с които да известят, че животите им продължават по различни пътища, но двамата остават приятели и ще продължат заедно да се грижат за двете си деца. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Iker Casillas (@ikercasillas)

"Икер и аз/Сара и аз се чувстваме изключително горди със семейството, което изградихме и с любовта, която ни направи щастливи през всичките тези години. Днес тя тръгва по различни пътища. Те не се отдалечават много, тъй като ще продължим да изпълняваме прекрасната роля на родители, както сме го правили досега. Дълго обмисляхме решението. То е взето по взаимно съгласие. 

Винаги помежду ни ще има уважение, привързаност и приятелство. Сега наш приоритет е да обградим с обич и внимание нашите деца, както и да им дадем всичко нужно, за да бъдат образовани, защитени и да растат в стабилна и добра среда.

Пишем това с молба личното ни пространство да бъде уважавано в този период на промени. Това е единственият коментар, който ще направим за ситуацията. Благодарим за разбирането", се казва в съобщението.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Iker Casillas (@ikercasillas)

Икер Касияс и Сара Карбонаро преживяха две трудни години. Първо вратарят получи инфаркт на тренировка и трябваше да бъде опериран по спешност, а това наложи и края на кариерата му. След това красавицата съобщи, че са ѝ открили рак на яйчниците и също премина през няколко интервенции. В този период от две години двамата са се отчуждили и дори са живели разделени, твърдят испанските медии.

Икер и Сара са заедно от 2009 г. насам и имат 2 деца - Мартин и Лукас.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Iker Casillas (@ikercasillas)

През 2010 г. Касияс бе част от тима на Испания, който спечели световната титла. След финала вратарят не сдържа емоциите си и целуна любимата си в ефир, а това се превърна в един от емблематичните моменти в историята на футбола.