на живо

Сърбите празнуват с... детски рожден ден (ВИДЕО)

Героят Митрович предизвика истински фурор на празненството на съотборник

Футболните национали на Сърбия изненадаха всички с начина, по който отпразнуваха у дома класирането си за световното първенство в Катар. "Плавите" се прибраха в Белград късно вечерна на 15 ноември, след като победиха Португалия с 2:1 като гост. 

След кратко посрещане на летището, играчите на селекционера Драган Стойкович-Пикси се прибраха при близките си. Докато всички очакваха те да се съберат в някое заведение (в Сърбия те работят до 1:00 през нощта за хора със "зелен сертификат"), футболистите решиха да празнуват... детски рожден ден. 

Синът на вратаря Предраг Райкович - Тадия, стана на на годинка, а най-близките на семейството се събраха в ресторант на брега на река Дунав. Заради празненството стражът се прибра по-рано от съотборниците си. 

Снимка: Reuters

Героите от Лисабон бяха специални гости на рождения ден. Александър Митрович, който вкара победния гол за Сърбия в 90-ата минута, предизвика истински фурор. Още с влизането му в заведението присъстващите запяха "Mitro is on fire" - песен, с която го поздравяват феновете на клубния му "Фулъм". От началото на сезона сърбинът е вкарал 20 гола в 17 мача за тима от Чемпиъншип.

След празненствата футболистите вероятно ще се приберат в клубовете си.

Иначе впечатляващото празненство за рождения ден на Тадия продължи до разрешения час, а за доброто настроение на гостите се грижеше певицата Ана Бекута.