на живо

Сашо Диков трябва да предаде акциите на "Левски" на Бойко Борисов (ВИДЕО)

Той очаква да бъде приет в сградата на Министерски съвет

Сашо Диков трябва да предаде акциите на "Левски" на Бойко Борисов (ВИДЕО)

Журналистът Сашо Диков е бил натоварен със задачата да предаде акциите на "Левски" на министър-председателя Бойко Борисов. 

По-рано през деня бизнесменът Васил Божков и фактическият собственик на ценните книжа Георги Попов, обявиха чрез съобщение на "НОВЕ Холдинг", че ще предоставят 86,6% от собствеността на "синия" клуб на Борисов. Предаването на акциите трябва да стане в сградата на Министерски съвет.

"Това, което нося, са акциите на "Левски". Акциите ги взех преди 15-20 минути, неслучайно пред "Александър Невски" беше срещата и ми ги връчиха. Предаде ми ги човек, който е натоварен с тази задача от "НОВЕ Холдинг". Аз поех ангажимента. Вчера в 13:32 ч., когато завършвахме разходката си с моята дъщеря Петя и с малкия Александър на Витоша, ми се обади г-н Божков от Дубай. Попита ме: "Имаш ли нещо против да предадеш акциите на новия собственик на "Левски" - г-н Бойко Методиев Борисов?". Аз казах: "Ние сме патриоти. Кой, с каквото може да помогне", заяви Диков.

Акциите са джиросани на 8 май, което показва, че Божков и Попов не са имали намерение да ги предоставят на баскетболния треньор Константин Папазов, както твърдеше той.

"Юридически не знам кой какво има право. Аз виждам в тези документи на ръка написано, че от Спас Русев е прехвърлено към Христо Йовов... Опитах се да се свържа със Севдалина Арнаудова, тя не ми е отговорила. Затова идвам тук, по каналния ред. Г-н Борисов дано да се съгласи. Чакам хора от пресслужбата да кажат г-н Борисов ще ме приеме ли.", добави Диков.

От документите става ясно, че акциите са преминали в ръцете на Божков, а след това на Попов, след като преди това са били собственост на бившия футболист на "сините" и настоящ член на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор - Христо Йовов. 

Подобна промяна на собствеността не е била огласявана в медиите.