на живо

"Сасуоло" шокира "Атлетик" Билбао (ВИДЕО)

И трите попадения за италианския тим паднаха през второто полувреме

Getty Images

Дебютантът в Лига Европа "Сасуоло" изненада "Атлетик" Билбао и спечели домакинството си с 3:0 в група "F". "Неровердите" не успяха да впечатлят с представянето си през първото полувреме, но борбата за всяка топка беше налице. "Атлетик" от своя страна изглеждаше не влагаше много в мача. Опитът на баските беше в тяхна полза, но това така и не си пролича през първата част.

През второто полувреме тимът на Еузебио ди Франческо показа летална точност пред вратата на гостите. 3 удара, 3 гола. Първият беше дело на Пол Лирола. Крайният защитник на "Сасуоло" се разходи из отбраната на "Атлетик" и преодоля вратаря Яго Ерерин. Това е първо попадение за 19-годишния футболист, дошъл под наем от "Ювентус".

В 74-тата минута дойде нов подарък от играчите на Ернесто Валверде. Микел Сан Хосе върна нескопосано топката назад и се превърна в асистент за Дефрел при попадението на нападателя. В игра се появи Ариц Адурис, който беше голмайстор в турнира през миналия сезон, но и това не помогна особено на баските.

Точка на спора сложи Матео Политано. Крилото на "Сасуоло" с индивидуални действия стигна до наказателното поле на съперника. Дефрел му помогна в изострянето на атаката и при последвалия шут на Политано Ерерин остана препариран. 3:0 за "Сасуоло" и летящ старт за дебютанта в турнира.

Следващият мач в групата за италианците е гостуване на Генк. "Атлетик" е домакин на "Рапид" Виена след две седмици.