на живо

Сблъсък като за финал още на старта на Шампионската лига

"Барселона" срещу "Ювентус" - 21:00 ч. по bTV Action

Getty Images

Шампионската лига се завръща с гръм и трясък. Още на старта ѝ тази вечер един срещу друг излизат финалистите отпреди 2 години - "Барселона" и "Ювентус". Мачът ще може да наблюдавате пряко по bTV Action от 21:00 ч.

Двубоят на "Камп Ноу" е от група "D". Дни преди сблъсъка и двата гранда постигнаха категорични победи в испанското и италианското първенство съответно с 5:0 над "Еспаньол" и с 3:0 над "Киево". Петкратният носител на "Златната топка" Лионел Меси наниза хеттрик във вратата на градския съперник и изглежда напълно готов да бележи още в първия мач на "Барса" в Шампионската лига.

Снимка: Getty Images

Меси ще има и допълнителна мотивация, тъй като никога не е отбелязвал гол на легендата на вратата на "Ювентус" - 39-годишният Джанлуиджи Буфон. Това може и да се окаже последният сезон в Шампионската лига на капитана на "бианконерите", тъй като той вече намекна за прекратяване на кариерата след световното първенство в Русия следващото лято.

Освен на финала през 2015 г., когато "Барселона" спечели петия си трофей от Шампионската лига след победа с 3:1, двата тима се срещнаха и миналия сезон. На практика последният мач на каталунците в най-престижния клубен турнир е именно срещу торинци. "Юве" отстрани "Барса" след 3:0 у дома и 0:0 като гост на 1/4-финалите през април.

Снимка: Getty Images

Същевременно тази вечер пряко RING ще можете да наблюдавате първото домакинство от завръщането на "Манчестър Юнайтед" в Шампионската лига. Тимът на Жозе Моуриньо е крайно мотивиран да премине на следващото ниво след трофея от Лига Европа през миналия сезон. Пръв на пътя на "червените дяволи" излиза швейцарският "Базел".

На VOYO пък ще ви предложим две не по-малко интригуващи срещи - "Рома" - "Атлетико" Мадрид и "Селтик" - ПСЖ.