на живо

Сблъсъкът на титаните в Купата на африканските нации днес

Гледайте две срещи от осминафиналите в турнира пряко по RING

Reuters

След като Сенегал и Бенин си осигуриха място на четвъртфиналите в турнира за Купата на африканските нации, днес ще станат ясни още два отбора, които продължават напред към мечтания трофей!

Зрителите на RING ще могат да гледат пряко един от най-интригуващите сблъсъци - този между Нигерия и Камерун от 19:00 ч. В късния мач от 22:00 ч. домакинът Египет ще се опита да зарадва темпераментните си фенове с победа над Южна Африка.

Един от големите фаворити за трофея ще трябва да си стегне багажа и да се прибере вкъщи още тази вечер! Нигерия и Камерун ще изиграят мач, след който само един тим и една страна ще ликуват.

И двата отбора имат достатъчно исторически мотиви, за да преследват трофея със самочувствие. Камерун е шампион в турнира от предишното издание, а има и още 4 трофея във витрината си. Нигерия пък успя да материализира добрата си игра с 3 титли, последната от 2013 г. 

Снимка: Reuters

В груповата фаза на шампионата обаче двата тима показаха леки колебания, като завършиха на вторите места. Камерун постигна една победа и две равенства, а Нигерия победи два пъти и загуби изненадващо от Мадагаскар.

Кой от двата отбора ще продължи напред и кой ще отпадне? Гледайте Нигерия - Камерун, пряко по RING от 19:00 ч.

В 22:00 ч. пък стартира спектакълът между домакина на турнира Египет и Южна Африка.

"Фараоните" разчитат на своята звезда - Мохамед Салах, който до сега не ги подведе! Домакините имат 3 победи в 3 мача в групата и солидна подкрепа по трибуните.

Снимка: Reuters

Тимът от Южна Африка успя да се промъкне напред в елиминациите с една победа и две загуби. Дали обаче няма да изненада всички с успех? Ще разберем в срещата от 22:00 ч. пряко по RING.