на живо

Сценарият "Бербатов в "Берое" скара "червената" общност

Едните го заклеймиха като предател, другите го поздравиха за новото предизвикателство

Новината, че Димитър Бербатов ще подсили тима на "Берое" за 6 месеца, разбуни духовете сред феновете на "червените". 

"Армейската" общност, която все още е разделена заради спора за автентичността на първодивизионния и аматьорския ЦСКА, реагира по коренно различни начини на евентуално "Да" от страна на двукратния шампион на Англия с "Манчестър Юнайтед".

Първа реагира фракцията "Енимълс", която подкрепя ЦСКА на Гриша Ганчев. От там излязоха с позиция, че са обидени от решението на Бербатов да пренебрегне "червените". 

"Само като излизаш от тунела на "Армията" с държавния зелен екип на Марица-Изток се огледай внимателно и се наслади на всяка една секунда от мача. Ние ще го направим без съмнение защото обичаме напълно безплатно отбора, благодарение на който в Европа разбраха, че съществуваш", се казва в гневната им позиция, публикувана във "Фейсбук".

Часове след това от аматьорския ЦСКА 1948 също коментираха евентуално решение на Бербатов да подпише с "Берое", но в различен тон. От клуба поздравиха бившия "червен" нападател за завръщането в България, въпреки че официално потвърждение на новината за договор няма.

"От името на целия клуб искаме да благодарим на Бербатов, че позволи на нашите футболисти да се докоснат до класата и професионализма му по време на зимната подготовка. Пожелаваме на легендарния футболист много късмет и успехи и да продължава да помага на децата да развиват своите таланти.", се казва в позиция на сайта на ЦСКА 1948.