на живо

Счупени купи и запалени кабели след вандалите в залата на ЦСКА (ВИДЕО)

Треньорите в клуба по спортна гимнастика обмислят лично да охраняват съоръжението

Счупени купи, изтръгнати и запалени кабели - това са оставили след себе си вандалите, които късно вчера (19 март) влязоха в залата по спортна гимнастика на ЦСКА.

Сигнал за излизащи кълба дим от съоръжението е бил получен около 21:00 ч. На място веднага са се отзовали от полицията и пожарната, но нарушителите не са били задържани. 

Те са проникнали в залата през подземията. Нанесените щети на съоръжението са свързани с изтръгнати кабели и счупени купи. Кабелите са били запалени в подземието, като причината е била да се извлече мед от тях.

Снимка: bTV

bTV разговаря с Милко Танкушев, който е дългогодишен национален селекционер, емблематичен за спортната гимнастика у нас и в частност за ЦСКА.

Снимка: bTV

"Не се чувствам добре, защото аз ви споделих, че от 90-а година се борим да съществува тази зала. Те останаха две зали за гимнастика в София. Борим се, правим всичко възможно да я запазим до този момент", сподели Танкушев.

Снимка: bTV

Треньори от клуба обмислят да се заемат лично с охраната на залата. Тя е в добро състояние, като уредите в нея са от дарения на родители, треньори и други държави.

Снимка: bTV

Преди две години в непосредствена близост до залата бяха разбити прозорците на залата по акробатика.