на живо

СДВР към феновете на ЦСКА: Час-два преди мача такива работи не се правят

Привържениците на "червените" поискаха билетите, които от "Локо" Пловдив не са продали

СДВР към феновете на ЦСКА: Час-два преди мача такива работи не се правят

Организацията за мача вече е направена. Това е финал. Час-два преди мача не се правят такива неща, не може просто да се щракне с пръсти. Така от СДВР отговориха на феновете на ЦСКА, които пожелаха да получат останалите 2000 билета, които не са купени от страна на "Локомотив" Пловдив.

По-рано днес лидерът на феновете в Сектор "Г" - Иван Велчев - Кюстендилеца, заяви пред bTV, че тези билети могат да бъдат продадени на привърженици на ЦСКА. Той не изключва отказ на молбата им да доведе до напрежение преди и по време на мача.

Според органите на реда срещата за Купата на България между "червени" и "черно-бели" е високорискова и затова ще бъдат взети абсолютно всички мерки за охрана на обществения ред в столицата.

"Преди два дни в СДВР проведохме среща с организаторите и заинтересованите лица за обезпечаване на предстоящата среща. Мачът е оценен като рисков и СДВР има изготвен план за провеждане на обезпечаване на обществения ред. В крайна сметка сме взели абсолютно всички мерки за засилено полицейско присъствие. Както за феновете около стадиона, по време, както и след края на мача. Имаше среща и с организатора. Издадено е разпореждане вътре - спазването на епидемичните мерки е отговорност на ПФЛ. Имаме информация, че ще има маски и хората ще бъдат настанявани през един ред. Призоваваме феновете на двата клуба да спазват мерките и в крайна сметка тази среща да приключи без грубо нарушаване на обществения ред”, казаха от СДВР.

"Мероприятието е от сериозен мащаб. Това е финал за Купата на България и такива неща с билетите час-два преди мача не се правят. Организацията се прави от ПФЛ. Това не е нещо, което да щракнеш с пръсти и да го промениш преди мача. Как предлагат цесекарите? Да влязат при феновете на "Локомотив". Наета е фирма за разпределението на билетите и така са направени, че да са през ред и седалка. Така или иначе, това е ангажимент на футболната лига, а ние като полиция сме орган, който контролира как организаторът ще върши работата си. Ако измислят, няма проблем, но ние трябва да опазим обществения ред на града и страната. Влизането, разминаването на хората – това е нашият ангажимент, за да няма проблеми. Всеки един ще бъде проверен от полицейски служители и от стюарди. Говорихме няколко пъти – всички мерки за превенция са взети. Лепят се надписи кои седалки са за човек, и коя седалка трябва да остане празна", каза заместник-директорът на СДВР Антон Златанов.

"При влизането повтарям, че всеки, който е отишъл там, има личен ангажимент да пази себе си. Ако се струпат 2-3 хиляди души на КПП. Който не спазва мерските, ние можем да ги санкционираме. Трябва да бъдат отговорни, сега е моментът, в който привържениците да се легитимират пред обществеността. Няма сигнал досега агитките да са се срещнали. Нито ни е първи мач, нито на колегите, нито на феновете. Инциденти винаги може да станат, но всички мерки са взети".

"Ако се препълни капацитетът, който е предвиден, стадионът е оборудван с камери, четци. В момента, който тези 12 хиляди места са запълнени, спираме допускането на граждани. Има достатъчно ангажиран капацитет от колегите на МВР, но сме в готовност", казаха още от СДВР на извънредна пресконференция.