на живо

СДВР със сериозни мерки за финала "Арда" - ЦСКА

Финалът за Купата на България започва в 19:30 ч.

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред в столицата във връзка с предстоящата финална футболна среща за Купата на България, съобщиха от пресцентъра.

Униформените няма да допускат до стадиона зрители във видимо нетрезво състояние, носещи забранени предмети и вещи/огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/, както и посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач.

Малолетни ще бъдат допускани на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и онлайн.

Ангажимент по охраната има частна охранителна фирма, чиято задача е да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на мача. При дейността си тя ще бъде подпомагана от полицейски служители, които ще се намесват в случая на възникнала необходимост.

За да бъде избегнато струпване, СДВР приканва зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 17.30 часа.

Феновете на "Арда" ще бъдат пропускани през отворените входове на сектори А и Б, а привържениците на ЦСКА - през отворените входове на сектори В и Г.

Във връзка с провежданото спортно събитие е възможно в следобедните часове да възникне временно затруднение на движението в централната градска част.