на живо

Хьонес се заяде с ПСЖ и "Сити": Нищо не сте спечелили, парите ви не са достатъчни!

Почетният президент на "Байерн" разкритикува трансферната политика на двата клуба

Почетният президент на "Байерн" Мюнхен Ули Хьонес скочи на ПСЖ и "Манчестър Сити" заради "ши*****е пари", които дават за нови футболисти, а "не са спечелили нищо".

"Досега тези два клуба не са спечелили нищо. Абсолютно нищо. Ще загубят отново от нас. Не всеки път, но от време на време. Това трябва да е целта ни. И когато ги бием, аз съм много щастлив. Така им показваме: "Вашите ши***и пари не са достатъчни." Това ме стимулира", заяви Хьонес.

Снимка: Reuters

Баварците победиха парижани с 1:0 на финала в Шампионската лига през 2020 г., но пък отпаднаха от френския тим на четвъртфиналите миналия сезон.

Критиката на Хьонес бе и лично към президента на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи.

"Не знам дали той изобщо харесва футбола. Разликата между него и мен? Аз съм работил здраво за моите пари, той ги получава като подарък. Той просто ги получава, не му се налага да работи за това. Когато поиска даден футболист, той намирa своя емир", каза още Хьонес.

Снимка: Reuters

Той не пропусна да разкритикува и трансферната политика на ПСЖ: "Това, което се случва в Париж, е планиране за една година. Това не е моята вселена. Виждам нещата от икономическа гледна точка. Не слагам всичките си пари наведнъж само за да ме поздравяват за година или две, а след мен и потоп. Когато взимаме решения, трябва да сме сигурни, че те ще ни дадат сигурност за три или четири години и че всичко няма да рухне изведнъж.", добави той.