на живо

Седем от "Манчестър Сити" на път да напуснат като свободни агенти

Фернандиньо, Туре и Навас са в списъка на евентуалните напускащи "Етихад"

"Манчестър Сити" все още не е подновил договорите на седем от футболистите си от първия състав, чийто контракти изтичат в края на сезона - 30 юни 2017 г. Решение, което до голяма степен трябва да бъде взето от мениджъра на тима Хосеп Гуардиола.

Шест месеца преди изтичането на договорите на играчите други отбори ще могат вече да преговарят с тях за привличането им като свободни агенти.

31-годишният Фернандиньо е единственият твърд титуляр, който още не е получил предложение. Бразилският полузащитник записа 14 мача от началото на кампанията и със сигурност ще е удар по амбициите на Пеп Гуардиола, ако 23-милионният халф напусне без в касата на "Сити" да влезе и стотинка.

Голяма неяснота има около бъдещето на една от доскорошните важни фигури в състава на "гражданите". Вече 33-годишният Яя Туре, който също има договор до края на сезона, до скоро въобще не попадаше в плановете на Гуардиола, но от месец насам получава все повече шансове за игра. Туре беше основна част при спечелването на титлите от Висшата лига през 2012 и 2014 г. 

Хесус Навас също е в списъка. Той отбеляза 3 гола в 15 мача дотук през сезона. Опитният аржентински бек Пабло Сабалета все по-често влиза като резерва в двубоите на "светлосините". Дотук той има 13 участия и е доста вероятно след изтичането на договора си в края на юни да поеме към друг отбор след 9 години вярна служба на "Сити".

Другите трима футболисти, с изтичащи контракти след края на сезона, са защитниците Гаел Клиши и Бакари Саня, както и вратарят Уили Кабайеро.

"Манчестър Сити" излиза тази вечер като домакин в последен двубой от груповата фаза на Шампионската лига срещу "Селтик". "Гражданите" са се класирали вече за следващата фаза и със сигурност ще продължат напред като втори отбор от трета група.