на живо

Сектор "Б" ще плати 300 лв. за пиротехниката на "Левски" - "Лудогорец"

"Левски" е глобен с 1000 лв. заради обиди и нецензурни скандирания

Lap.bg

Сектор "Б" ще трябва да плати 300 лева заради пиротехниката, която използва на стадион "Георги Аспарухов" при победата над "Лудогорец" с дузпи от 1/4-финалите за Купата на България. 

По време на мача публиката на домакините опъна транспарант с думите: "Внимание! Предстои пиротехнически фестивал, глобата се покрива от Сектор Б!". В крайна сметка огненото шоу се състоя и днес Дисциплинарната комисия към БФС реши да глоби клуба с 300 лева.

Снимка: Lap.bg

За обиди и нецензурни скандирания "сините" са санкционирани с 1000 лв. За същото, отново с 1000 лв. е глобен и "Локомотив" Пловдив.

Извън събитията по трибуните, Хали Тиам натрупа за втори път жълти картони през сезона и ще пропусне следващите два мача на "сините". Първият от тях е гостуване на "Ботев" Враца през уикенда, а вторият е домакинство на "Лудогорец" в Първа лига на 14 март. Той ще се завърне на терена срещу "Арда" в последния кръг от редовния сезон на шампионата.

Наказан след мачовете за купата е и капитанът на ЦСКА Петър Занев. Той ще пропусне съботното домакинство на "Берое" за първенството.

"Ботев" Пловдив пък е предупреден с лишаване от домакинство заради навлизане на публика на терена.