на живо

Селекционерът на Аржентина: "Барселона" не използва Меси правилно

Лео има един мач за националния в последните 4 месеца, но до момента не сме реагирали, заяви Едуардо Бауса

"Барселона" трябва да използва времето, в което Лионел Меси е на терена, по-добре, ако иска да запази нивото на резултатите си, обяви селекционерът на националния отбор на Аржентина Едуардо Бауса. Той взе отношение заради поредната контузия, която Меси получи, този път по време на дербито с "Атлетико" Мадрид, приключило при 1:1.

Капитанът на "гаучосите" стартира в пет от шестте мача на "Барса" през този сезон, а през седмицата е получил разтежение в слабините, което ще го извади от игра за минимум три седмици.

При това положение се оказва, че Лео няма да играе в световните квалификации срещу Перу на 6 октомври като гост и четири дни по-късно срещу Парагвай у дома, се казва в съобщение на страницата на Аржентинската асоциация.

"Всички ние трябва да се грижим за Лео, защото той е на етап, в който трябва да управлява максимално добре времето си на терена. Годините му напредват, а той записва пет мача за две седмици. "Барселона", където той играе най-много, трябва да има това предвид преди всички останали, заяви Бауса пред "Радио Кадена копе".

"Ако трябва да кажа реалностите, то Лео Меси е играл за националния отбор на нашата страна един път в последните четири месеца - срещу Уругвай. Но до момента не сме казали нищо против това, не сме реагирали. Не знам дали се оценява или го приемат за даденост", каза с нотка на предупреждение Едуардо Бауса.

Във въпросната среща Меси пристигна с проблем в абдуктора, но игра и вкара един гол, след което по съвет на клуба му беше дадена почивка при 2:2 срещу Венецуела.