на живо

Селекционерът на Холандия: Французите имат своите слабости (ВИДЕО)

Двата тима излизат в решаващ сблъсък за първото място в групата на България

Twitter

Селекционерът на холандския тим Дани Блинд изрази увереност, че "лалетата" ще намерят ключа към успеха срещу Франция, въпреки че не може да разчита на капитана Уесли Снайдер, който получи контузия по време на мача в петък.

Холандия ще се изправи срещу "петлите" в мач от квалификациите за световното през 2018 г. Двата тима са фаворити в група "А", където са още България, Швеция, Беларус и Люксембург. Двубоят ще бъде решаващ за определяне на първото място. Домакините стартираха с равенство (1:1) срещу Швеция, но след това записаха убедителна победа с 4:1 над Беларус.

"В добра форма сме. Французите имат своите слабости. Оставят пространства на терена, от които ще се възползваме", каза Блинд.

Франция, от друга страна, също започна колебливо и завърши 0:0 с Беларус в първата си среща. След това обаче "петлите" се наложиха над България с 4:1. 

Въпреки че френският полузащитник Пол Погба беше критикуван за представянето си срещу "лъвовете" от селекционера Дидие Дешан, най-скъпият футболист в света отново ще е титуляр.

"Погба има качествата на голям играч, но ние искаме да го доказва постоянно. В мач срещу Холандия това е отлична възможност", заяви 47-годишният наставник.

Към момента "лалетата" се на върха в класирането с актив от 4 точки, колкото има и Франция, но холандците са с повече отбелязани попадения. Двубоят между Холандия и Франция е тази вечер (10 октомври) от 21:45 ч.