на живо

Селекционерът на Норвегия: Бавенето на играта е в ДНК-то на българите

Добри са в това, правят го от поколения, обяви Ларс Лагербак

Lap.bg

Бавенето на играта е в ДНК-то на българските футболисти, обяви селекционерът на Норвегия Ларс Лагербак. Двата тима излизат един срещу друг в Осло утре. Двубоят от Лигата на нациите е със сериозен залог, като при победа родните национали ще си осигурят първото място в групата и ще спорят за директно класиране на Евро 2020.

Лагербак изрази недоволство от поведението на българите по време на първия двубой в София, завършил при резултат 1:0 за домакините.

"Запознат съм с повечето футболисти на българския национален отбор. Държанието им е почти идентично с това на предишни поколения. Бавенето на играта е в тяхното ДНК. Добри са в това и знаят как и колко да го правят. От една гледна точка е интригуващо за гледане, но със сигурност феърплеят остава на заден план", заяви специалистът.

Снимка: Lap.bg

Той все пак призна прогреса в играта на тима на Петър Хубчев. "За момента се справят чудесно. Не съм виждал подобен хъс и желание за победа от много време в българска селекция. Работят здраво, разчитат на силния си колектив. Срещу Кипър и двата им гола бяха чудесни. Мога само да поздравя Хубчев за добре свършената за момента работа".

Тагове: