на живо

Селишка: Бях забравила, че имам рожден ден (ВИДЕО)

Европейската шампионка по борба разкри, че през 2018 г. е преживяла най-трудния си момент

Навръх своя 24-и рожден ден българската състезателка по борба в категория до 50 кг - Миглена Селишка, се качи на европейския връх! На първенството на Стария континент в Рим тя победи украинката Оксана Ливач във финала, за да вземе своеобразен реванш за загубата през миналата година. 

В предаването "Тази сутрин" Селишка разкри, че е била пределно концентрирана и дори е забравила за личния си празник.

"Чувствам се прекрасно. Това е една много дълго чакана победа и особено тази среща. Още от миналата година силно се надявах да имам този реванш и да мога да докажа, че аз съм най-добрата. Наистина исках и много се надявах да го направя. Не мисля, че имаше по-празнично настроение. Предния ден даже бях забравила, че съм рожденичка на следващия ден. Не мисля, че това ми повлия като цяло. Може би знаех, че това ще е моят ден. Може би точно, защото имах рожден ден трябваше да си направя един подарък на мен и на моя треньор. Казах си: "Ето, аз го мога! Наистина съм готова за това и за още повече такива моменти". Наистина много се зарадвах! Беше страхотна емоция!", разказа тя.

Най-голяма подкрепа по пътя към върха българската състезателка е срещнала в лицето на своя личен треньор Петър Касабов, който и сега я окуражаваше шумно до тепиха.

Снимка: бфборба

"Най-голяма подкрепа получих от моя личен треньор Петър Касабов. Той постоянно беше до мен и постоянно ме мотивираше и нахъсваше. Казваше ми, че аз съм по-добра и мога да победя. Работим заедно повече от 10 години", каза тя.

Той беше до нея и по време на най-тежкия момент в кариерата ѝ - контузията, която получи през 2018 г.

"През 2018 г. получих много тежка контузия, която имаше много усложнения. Може би тогава беше един от най-трудните ми моменти. Размислите дали ще мога да се върна на тепиха, дали пак ще съм на върха...", признава Селишка.

След като спечели титла от европейското първенство, тя насочва силите си към квалификациите за олимпийските игри в Токио. 

"Другия месец имам турнир, на който ще се раздават квоти за олимпийските игри. Това ще е едно от най-важните събития за годината. След това още един турнир за квалификации и след това Игрите", каза Миглена.