на живо

"Селтик" направи сериозна крачка към групите на ШЛ (ВИДЕО)

Шотландският първенец победи израелския АПОЕЛ Беер Шева с 5:2

"Селтик" направи сериозна крачка към групите на ШЛ (ВИДЕО)

"Селтик" направи огромна крачка към влизане в групите на Шампионска лига. Шотландският първенец отнесе израелския АПОЕЛ Беер Шева с 5:2 в първи мач между двата тима от плейофите на турнира.

Срещата се игра на стадион „Селтик Парк” в шотландската столица Глазгоу.

Домакините поведоха с гол на Том Рогич в 9’. Австралийският национал се възползва от неразбирателство в отбраната на АПОЕЛ и реализира.

"Селтик" продължи да бъде по-активният тим, но трябваше да чака до 39’, за да направи резултата 2:0. Тогава точен беше голмайсторът на „детелините” Лей Грифитс. В добавеното време на първата част, с отлично изпълнение на пряк свободен удар, той отново направи стража на гостите Гореш безпомощен – 3:0.

АПОЕЛ върна един гол в 56’ чрез Лусио Мараняо. Това бе първият точен удар на израелския тим. Две минути по-късно отборът от Беер Шева намали до 2:3 - Маор Меликсон се разписа с изстрел от границата на наказателното поле.

В 73’ влезлият като резерва Муса Дембеле засече с глава центриране от ъглов удар за 4:2. Пет минути преди края капитанът на "Селтик" Скот Браун оформи крайния резултат – 5:2.

Така шотландският първенец вече е с един крак в групите на Шампионска лига.