на живо

"Селтик" продължи високия си полет с обрат срещу "Лацио" (ВИДЕО)

"Детелините" държат под контрол ситуацията в група 5 на Лига Европа

"Селтик" продължи високия си полет с обрат срещу "Лацио" (ВИДЕО)

"Селтик" постигна драматична втора победа в първите си три срещи от пета група на Лига Европа. Шампионът на Шотландия спечели с 2:1 домакинството си на "Лацио", след като направи пълен обрат през второто полувреме. "Детелините" постигнаха едва шести успех в общо 26 двубоя срещу италиански тимове в историята си и първи от сезон 2007/08, когато надиграха "Милан" в Шампионска лига. За "римските орли" поражението е осмо в най-скорошните им десет гостувания в турнира от края на 2017 г. насам.

Първата по-сериозна опасност в срещата бе предизвикана от домакините - завърналият се сред титулярите Раян Кристи нанесе силен удар от близо 20 метра, но топката се отклони от страничната греда и излезе извън очертанията на терена.

"Лацио" действаше търпеливо и дочака своя момент в 40-ата минута, когато проведе отлична контраатака, завършена с хубав изстрел на Мануел Ладзари. Привлеченият през лятото от СПАЛ флангови играч вкара първото си попадение за тима от италианската столица.

Снимка: Getty Images

Както и при визитата на "Клуж" в първия кръг обаче, "Лацио" отново допусна пълен обрат след почивката. В 67-ата минута Раян Кристи бе точен за 1:1 с 12-я си гол от началото на сезона, възползвайки се от грешка при подредбата в защитата на гостите, до която се стигна след добри действия на Одсон Едуар. Именно централният нападател асистира за попадението.

Вкаралият 10 гола от старта на кампанията Чиро Имобиле се появи в игра за "Лацио" в 73-ата минута и оказа мигновено въздействие върху играта на своя тим. Първо Марко Пароло пропусна да отбележи на броени метри от вратата, след като Фрейзър Форстър направи блестящо спасяване. Малко по-късно Имобиле се озова на страхотна позиция, но дори не уцели вратата с диагонален удар.

Снимка: Getty Images

За разлика от гостите, "Селтик" се възползва от своя златен шанс да спечели мача. В 89-ата минута центриране на Кристи от корнер бе засечено от Кристофър Жулиен, който осигури успеха с 2:1. Драмата в края придоби още по-големи размери, когато Форстър направи зрелищно спасяване при превъзходен удар от воле на Данило Каталди.

"Селтик" гледа уверено към оставащите си три мача в група 5, оглавявайки класирането със 7 точки. Румънският "Клуж", който спечели с 1:0 като гост на "Рен", е втори с 6 точки, докато "Лацио" заема третата позиция с едва три в актива си. След две седмици "римските орли" и "детелините" ще се срещнат отново на "Олимпико" в Рим. 

Снимка: Getty Images

Тагове: