на живо

Сензация след невероятна драма! Манчестър Юнайтед отпадна от Шампионска лига (ВИДЕО)

"Червените дяволи" напуснаха турнира при уникални обстоятелства

Getty Images/Guliver Photos

За втори път при последните си четири участия в Шампионска лига Манчестър Юнайтед отпадна още в груповата фаза на турнира! "Червените дяволи" дадоха всичко от себе си при гостуването на Волфсбург в последния кръг от Група 2, но загубиха с 2:3, а в същото време директният им конкурент за втората позиция в групата ПСВ (Айндховен) направи пълен обрат за 2:1 срещу ЦСКА (Москва) и подпечата билета си за пролетната фаза на надпреварата.

Юнайтед започна двубоя като втори в групата с точка пред ПСВ, а Волфсбург като лидер. Позицията на английския тим стана още по-стабилна, след като в 10' Антони Марсиал откри за 1:0. Гостите обаче позволиха на съперника да изравни само три минути по-късно с попадение на централния защитник Налдо.

Последваха опасни положения и пред двете врати, като стражът на домакините Диего Беналио направи фантастично спасяване при удар с глава на Маруан Фелайни, а секунди по-късно в 29' брилянтна акция на Юлиан Дракслер завърши с негово подаване към Виейриня и гол за 2:1.

В този момент "червените дяволи" се смъкнаха на трето място в класирането. През второто полувреме играта им се подобри драстично, но доста положения отново бяха пропилени. Въпреки изоставането си, около 75' Юнайтед отново изскочи на второ място, след като ЦСКА поведе на ПСВ в Айндховен. След само 1:55 мин. английският тим пак изхвърча от позиция за продължаване напред, тъй като холандският гранд изравни.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

И това не бе всичко. Драмата тепърва започваше! В 82' на двубоя в Германия Джошуа Гилавоги си отбеляза автогол за 2:2, гостите отново се почувстваха 1/8-финалисти, но радостта им пак бе двуминутна, тъй като с втория си гол в мача Налдо осигури победата на Волфсбург с 3:2.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

По същото време от Айндховен долетя новината за втория гол на ПСВ и "червените дяволи" изпаднаха в ситуация, за измъкване от която нямаха достатъчно време. Така трикратният шампион на Европа отпадна в групите за трети път в последните 11 сезона и за първи път от 2011 година.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Волфсбург пък за първи път в историята си се класира за елиминационната фаза на надпреварата, постигайки трета поредна домакинска победа в Група 2 и първи успех в четири мача срещу Юнайтед.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

След Нова Година тимът на Луис Ван Гаал ще започне участието си в Лига Европа от 1/16-финалите, където ще се присъедини към големия си съперник Ливърпул.