на живо

"Септември" и "Ботев" Пловдив не се победиха

Тодор Неделев вкара от дузпа, но домакините успяха да се доберат до точката

Lap.bg

"Септември" и "Ботев" Пловдив завършиха 1:1 в срещата от 17-ия кръг на Първа лига. Пловдивчани са на 4-о място в класирането с 27 точки, само на 2 от 3-ия "Левски", а "Септември" заема 10-а позиция.

"Ботев" Пловдив имаше повече и по-чисти положения, но пък домакините от "Септември" изпуснаха да вкарат победен гол буквално в последните секунди. Крис Гади изравни за столичани в началото на второто полувреме, неутрализирайки гол на Неделев от дузпа преди почивката. Неделев изигра днес своя мач номер 100.

В типично лежерно темпо на отборите от втората половина в Първа лига започна срещата, а гостите стигнаха до първо попадение. Тодор Неделев откри от дузпа, отсъдена за нарушение на Георги Стоичков срещу Густаво.

Само три минути по-късно Густаво можеше да изведе гостите напред, след като не засече точно центриране на Фелипе Бризола. В 33-ата минута имаше възможност и за Бризола, чийто удар беше спасен майсторски от вратаря на септемврийци Янко Георгиев.

В началото на второто полувреме столичани започнаха да атакуват по-агресивно и в 53-ата минута Георги Стоичков сложи топката на главата на Крис Гади след пробив от дясно. Скочилият високо френски нападател не остави шанс на Панов да го спре и с глава прониза Чворович.

Постепенно гостите отново взеха инициативата и в 58-ата минута Виана се размина с гол, като отново Янко Георгиев спаси. Четвърт час преди края на срещата резервата Стивън Петков пропиля отлична възможност. Друга резерва - Дуде Ндонгала центрира отляво, Янко Георгиев тръгна да излиза и се спря. Стивън Петков обаче не се възползва от ситуацията и изстрелът му от воле не намери очертанията на вратата.

Натискът на "жълто-черните" продължи до самия край, като пропуски направиха Ндонгала, Стивън Петков, а преди това и Радослав Терзиев след корнер.

В последните секунди Чворович спаси удар на Байду, а при последвалия корнер удар на Васил Добрев с глава беше изчистен от голлинията от Цветомир Панов, като така беше спасено и равенството за гостите.