на живо

"Септември" - "Локо" Пловдив: Страхотни вратари и нито един гол

Двата тима не се победиха в напрегнат мач в столицата

Lap.bg

"Септември" и "Локомотив" Пловдив завършиха 0:0 в среща от 28-ия кръг на Първа лига, като столичани запазиха първата си позиция в групата си на втората осмица. Двата отбора си размениха по една победа в редовния сезон, а днес създадоха малко голови положения, най-вече в края на първото полувреме и в началото на второто.

"Септември" е с 35 точки, гостите днес с две по-малко, но изглежда, че и двата състава са се спасили от изпадане и ще играят в плейофите за Лига Европа.

Първата ситуация в мача беше за гостите от Пловдив, които можеха да се поздравят с гол в 15-ата минута, но Димо Бакалов по диагонала прати топката над гредата.

Само две минути по-късно пловдивчани не успяха за втори път, след като Веселин Марчев дрибрила между двама, подаде към Муса Мохамед, чието центриране попадна в наказателното поле. Бакалов обаче не успя да накаже грешката на Елтон дос Рейш. В 41-ата минута локомотивци отново бяха близо до гола, но Аралица пропиля невероятен шанс, стреляйки отблизо в тялото на Георгиев.

Второто полувреме започна с натиск и невероятен пропуск за "Септември". Гади получи топката в наказателното поле преодоля Пиргов и подаде успореден пас към Тошев, който стреля в тялото на Везалов от метър разстояние. В

54-ата и в 56-ата минути двата отбора си размениха по едно голово положение, като първо Асен Чандъров пропусна да преодолее Пиргов отблизо, след като засече центриране на Галчев. В ответната атака Янко Георгиев пък спаси вратата на столичани, като отрази удара на останалия сам срещу него Анте Аралица.

Новата поредна опасност пред вратата на Пиргов дойде в 67-ата минута, а Борис Галчев по чудо не насочи топката от десетина метра, след като Богомил Дяков проби и му подаде.