на живо

Серхио Агуеро: Беше тежък сблъсък. Коланът ме спаси (СНИМКА)

Футболистът е с едно счупено ребро и вече се възстановява в Манчестър

Twitter

Футболистът на "Манчестър Сити" Серхио Агуеро разкри подробности за катастрофата, която претърпя в Амстердам. В своя профил в социалните мрежи нападателят благодари за пожеланията за бързо възстановяване на последователите си.

В петък, в почивния ден на играча след победата на "Манчестър Сити" с 2:0 над "Шахтьор" Донецк в групите на Шампионската лига, аржентинецът посети концерт в холандската столица, а след това таксито му катастрофира.

"Колата, в която се возех, направи погрешен завой и се удари в уличен стълб. Сблъсъкът беше тежък, но коланът ме спаси от нещо по-лошо", написа Агуеро в "Туитър".

Той благодари на медиците от болницата в Амстердам, оказали му първа помощ. Футболистът вече е в Манчестър, където беше прегледан от лекаря на отбора. Оказва се, че счупено е само едно от ребрата му, а не две, каквато беше първоначалната информация в английските медии.

"Вкъщи съм, прегледа ме доктор. Имам счупено ребро. Боли ме, но съм добре. Фокусиран съм върху възстановяването си. Благодаря на всички!", написа аржентинецът до първа снимка след инцидента.

При добро развитие на ситуацията, той ще може да се върне в игра още на 14 октомври, когато "Манчестър Сити" излиза срещу "Стоук Сити" в първи мач след паузата за национални отбори.