на живо

Серхио Рамос и Марсело на два мача от вечността

Гледайте срещите на "Реал" Мадрид за Суперкупата на Испания по bTV Action

Серхио Рамос и Марсело имат уникалната възможност в неделя да вдигнат 23-ия си трофей с "Реал" Мадрид. Със спечелването на титлата в Ла Лига през миналия сезон двамата футболисти изпревариха легендата на клуба Маноло Санчис, който е с 21 купи. А ако стигнат до втория си пореден трофей от Суперкупата на Испания, те ще изравнят рекорда на друго величие - Франсиско Хенто с 23.

Снимка: Reuters

Моментът обаче е доста труден и за двамата. Марсело загуби мястото си в титулярния състав на Зинедин Зидан заради Ферлан Менди, като от началото на сезона има само седем мача. Бразилският ляв краен защитник, чийто договор е до 2022 г., е взел участие само при две победи на Кралския клуб напоследък.

Въпреки че няма абсолютно никакви проблеми на терена, бъдещето на капитана на "Реал" Мадрид Серхио Рамос е твърде неясно. Преговорите за подновяването на договора му не вървят добре, а спекулациите за раздяла с "Реал" набират все по-голяма скорост. Появи се дори информация, че бранителят е готов да отиде в ПСЖ, за да играе с Лионел Меси от следващото лято. 

Снимка: Getty Images

До края на договора на световния и европейски шампион с Испания остават пет месеца и половина, и той има право, ако пожелае, да преговаря с други клубове.

Полуфиналът за Суперкупата на Испания срещу "Атлетик" Билбао в четвъртък може да се окаже ключов за бъдещето и на двамата на "Сантяго Бернабеу", като те нямат търпение да оставят зад себе си съпътстващите ги неволи от началото на кампанията, и за пореден път да постигнат нещо историческо с "Реал" Мадрид.

Снимка: Reuters

Въпреки че кариерите им на "Бернабеу" не започват едновременно, и двамата вдигат първия си трофей през 2007 г. при Фабио Капело. Оттогава те печелят всичко възможно, а даже и по няколко пъти: 5 титли на Испания, 4 трофея от Шампионската лига, 2 купи на страната, 3 Суперкупи на Европа и 4 Суперкупи на Испания.

Снимка: Reuters

Дали Рамос и Марсело отново ще покажат, че когато става въпрос за битки, никой не е по-добър и кален от тях, ще разберем още в четвъртък. Полуфиналната среща от Суперкупата на Испания срещу "Атлетик" Билбао е от 22 ч. и ще бъде излъчена на живо по bTV Action.

При успех, на финала в неделя от 21:30 ч. "белите" ще се изправят срещу победителя от мача в сряда между "Реал Сосиедад" и "Барселона", който започва в 22 ч . 

Всички срещи от Суперкупата на Испания ще бъдат излъчени на живо по bTV Action.